
Kunstterapi
“Hvis man som jeg, har haft svært ved at sætte ord på følelser eller oplevelser af, hvordan det føles at være mig, kunne kunstterapien åbne op for veje og bruge mine fingre som talerør….”
— Jonas
Kunst har en særlig evne til at bevæge os og løfte os følelsesmæssigt og kan ændre vores humør og stemning på et øjeblik. Vi bliver berørt gennem vores sanser og intellekt. Derfor er det ikke overraskende at kunstterapi kan hjælpe så mange mennesker. Kunstterapi er psykoterapi med vægt på den skabende proces.
Kunstterapi er psykoterapi med vægt på den skabende proces.
Hvad kan kunstterapi?
Kunstterapi
Synliggør følelser og tanker
Åbner for nye skabende og helbredende evner
Giver dig plads til at finde dine egne unikke løsninger
Skaber forandring og nytænkning i dit liv
Se problemerne lidt udefra
en nænsom metode til at løsne op for svære problemstillinger. Man behøver ikke at tale direkte om hændelser, der er sket, men kan vise det i billeder.
I kunstterapi har du mulighed for at arbejde med dig selv i området mellem forestilling og virkelighed. Du kan bearbejde din virkelighed i billeder, farver, former, streg og bevægelse.
Ved behandling af chok og traumer, kan det være en fordel at bruge kunstterapi, da det er

“Et kunstterapi forløb for mig har betydet, at jeg hurtigere kom ind til sagens kerne i de problemstillinger, jeg kom med. Derudover fandt jeg hurtigere ind til mine egne iboende ressourcer, som virkede beroligende og healende på mig. Du kommer hurtigere ind til kernen af problemstillingen, fordi du arbejder udfra det, du skaber, som bliver samtalepunktet mellem dig og terapeuten. På den måde kan du bedre se din egen problemstilling lidt mere udefra, end hvis du sidder som midtpunktet hos terapeuten. At skabe en figur af ler, som illustrerede min problemstilling. Og derefter ændre på situationen ved at tegne en tegning jeg kunne placere lerfiguren i et mere omsorgsfuldt og beskyttende miljø. Dette har virket healende og beroligende på mig. Mine egne indre processer er gået hurtigere og jeg er blevet bedre til finde mine egne iboende ressourcer, fordi de er blevet tydelige for mig under kunstterapi forløbet.”
— Sus Gruner
I kunstterapien tager jeg altid udgangspunkt i dine behov i samråd med dig i respekt for, at ethvert udtryk er unikt og tilhører den, der har skabt det. Tillidsforholdet og relationen imellem mennesker er det største og vigtigste i al terapi.
Priser
Session i kunstterapi: 800 kr. for en time.
Session, studerende under 25 år: 600 kr. for en time.
“Udbyttet af det, oplever jeg som, jeg er blevet ”større” inden i …”
— Bettina
Etik
Jeg har tavshedspligt og følger de etiske regler udarbejdet af Foreningen for Integrativ Kunstterapi, FIKT.
Om tolkning af billeder
Min teoretiske baggrund for billedanalyse er funderet i
C.G. Jungs analytiske psykologi og i kunstanalyse med baggrund i kunsthistorie. Jeg kommer ikke med en færdigsyet analyse af dit billedearbejde. Tolkning foregår altid i samarbejde med den, der udfører et billedearbejde.
Udtalelser
“Under kunstterapi kunne jeg tage hul på nogle aktuelle problemstillinger, jeg havde i mit liv, kigge nærmere på mine skyggesider og andre aspekter i forhold til det private og arbejdsliv. Ved hjælp af Stines dybe empatiske nærvær og vise tilgang kunne jeg se, hvordan jeg kunne skabe et dynamisk samarbejde mellem mine feminine og maskuline sider, og se lys i mørket i en fase, som var enorm betydningsfuld i mit liv. Det har givet mig mere åbenhed samt centrering, forståelse og rummelighed, som jeg har gavn af i mit hverdagsliv, relationer med andre og i min selvudvikling. Det var en stærk ressource oplevelse at være hos Stine. Kan varmt anbefales.”
— Alionah V. Larsen
“Jeg har haft fornøjelsen af at være sammen med Stine i et forløb. Udbyttet af det, oplever jeg som, at jeg er blevet ”større” inden i. En fornemmelse af mit rum til at takle de udfordringer livet byder på en mere hensigtsmæssig måde. Stine har med kunstterapien på en meget nænsom måde fået åbnet op til områder, der har givet erkendelser fra fortiden, der har gjort mig stærkere i det liv, jeg har nu.”
— Bettina Højsgaard